ΧΑΜΟΓΕΛΟ 21: “ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ… ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΜΕ!”

«Όταν είσαι φίλος με κάποιον, για πολλά χρόνια, συνεχίζεις μαζί του χωρίς πολλές ερωτήσεις. Οι ζωές μας, τώρα πια, κυλούν παράλληλα, συνυπάρχουν τόσο καλά η μία με την άλλη, σε σημείο που δεν έχει νόημα να αναρωτιόμαστε γιατί εξακολουθούμε να είμαστε τόσο δεμένες. Είναι θέμα ειλικρίνειας, επικοινωνίας, κατανόησης, εμπιστοσύνης και αγάπης. Τόσο απλή αλλά και τόσο δύσκολη η συνταγή. Οι φιλίες, έτσι κι αλλιώς, απαιτούν σκληρή δουλειά για να πετύχουν και για να αντέξουν στο πέρασμα των χρόνων. Τα πράγματα για εμάς έγιναν ακόμη πιο συναρπαστικά, όταν οι συγκυρίες τα έφεραν με τέτοιο τρόπο, ώστε να εργαζόμαστε μαζί στην ίδια θέση, στον ίδιο επαγγελματικό χώρο, όπου κύριο μας προτέρημα είναι το χαμόγελό μας, μέσω του οποίου προσφέρουμε, όσο καλύτερα μπορούμε, τις υπηρεσίες μας!».

«CUT! Καλημέρα σας!»

20150416_135837 new

Ανοίγοντας την πόρτα της Dr. Zenonos – The Dental Clinic, θα βρεθείς αμέσως μπροστά τους. Η υποδοχή, το χαμόγελο, η θετική τους ενέργεια και η διάθεσή τους για να σε εξυπηρετήσουν, βάζουν στην άκρη κάθε μικρή φοβία η οποία μπορεί να σε διαπεράσει, λίγο πριν βρεθείς καθηλωμένος στην οδοντιατρική καρέκλα, ως ασθενής, στην κλινική στην οποία εργάζονται.

Στη δική μου περίπτωση, όπου εκτός από ασθενής τυχαίνει να είμαι και επαγγελματίας συνεργάτης της κλινικής, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο συναρπαστικά μιας και έχω την τύχη και την τιμή να συνεργάζομαι μαζί τους σε διάφορες εσωτερικές εργασίες της κλινικής, απολαμβάνοντας από πρώτο χέρι τις ικανότητές τους.

Λόγω της μακροχρόνιας φιλίας αλλά και της κοινής επαγγελματικής τους πορείας, αποφασίσαμε να «τριτώσουμε το κακό» παρουσιάζοντας τη δική τους εκδοχή «μαζεμένη» σε ένα διαφορετικό «χαμόγελο».

«Το επάγγελμά μας στην υποδοχή της κλινικής, ανήκει στην κατηγορία των φαινομενικά εύκολων επαγγελμάτων κάτι το οποίο δεν ισχύει φυσικά, για τους λόγους τους οποίους θα σου αναπτύξουμε πιο κάτω…».

«CUT! Πώς μοιάζει, λοιπόν, μια συνηθισμένη ημέρα στην υποδοχή;»

«Γεια σου. Ονομάζομαι Ζώη. Θεωρητικά μία συνηθισμένη ημέρα στην υποδοχή είναι εύκολη υπόθεση. Πρακτικά, όμως, όχι. Καταρχήν, κάθε πρωί, μόλις περάσω την πόρτα της κλινικής ξεχνώ οτιδήποτε προσωπικό με απασχολεί, φορώ το πιο θετικό μου χαμόγελο και είμαι πάντοτε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσω ακόμη και την πιο δύσκολη κατάσταση η οποία θα βρεθεί μπροστά μου. Πολλές φορές, θα πρέπει να αντιμετωπίσω και να χειριστώ φοβίες και προβληματισμούς του ασθενή, αθώες ιδιοτροπίες, ακόμη και να παρέχω συμβουλές σε προσωπικά ζητήματα τα οποία τον απασχολούν εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Παράλληλα, μία συνηθισμένη ημέρα περιλαμβάνει και τα εσωτερικά της κλινικής όπως τις υπενθυμίσεις για τα ραντεβού, τα έκτακτα περιστατικά, το συντονισμό των προμηθευτών, την ομαλή συνεργασία με το εργαστήριο, ακόμη και τον καφέ των γιατρών, ο οποίος θα πρέπει να περάσει από τα χέρια μας λίγο πριν από το διάλειμμά τους. Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι να κρατούμε τις ισορροπίες κατά τη διάρκεια ακόμη και της πιο δύσκολης ημέρας, χωρίς αρνητισμό. Με αυτό τον τρόπο, η θετική μας ενέργεια και το χαμόγελό μας, μεταδίδονται παντού! Στην τελική, δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να έρχομαι το πρωί στο γραφείο και δίπλα μου να κάθεται ο πιο χαμογελαστός άνθρωπος στον κόσμο, με το πιο απίστευτο χιούμορ, η αγαπημένη μου φίλη και συνάδελφος… η Αμαρυλλίς!».

«Πώς μοιάζει μια δύσκολη ημέρα στην κλινική;»

«Γεια σου. Ονομάζομαι Αμαρυλλίς. Όπως συμβαίνει σε κάθε επαγγελματικό χώρο, έτσι και στο δικό μας υπάρχουν εύκολες και δύσκολες μέρες. Εμείς πάντα τα βγάζουμε εις πέρας, πρώτα γιατί έχουμε η μία την άλλη και δεύτερο γιατί έχουμε την ικανότητα αλλά και την κατάλληλη εκπαίδευση, για να αντιμετωπίζουμε όλες τις δυσκολίες και όλους τους ασθενείς, ανάλογα με την περίσταση, αλλά πάντοτε με τον ίδιο ακριβώς ζήλο και τους σωστούς χειρισμούς. Είναι στενάχωρο, φυσικά, να εξακολουθούμε να ακούμε από πολλούς ασθενείς ότι έχουν σταματήσει να χαμογελούν είτε για προσωπικούς είτε για αισθητικούς λόγους! Εμείς είμαστε εδώ και για να λύσουμε το αισθητικό ‘πρόβλημα’, μέσω των οδοντιατρικών υπηρεσιών της κλινικής, αλλά και για να ανυψώσουμε το ηθικό τους σε ότι δύσκολο περνούν και το μοιράζονται μαζί μας.»

«CUT! Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα αισιοδοξίας;»

«Χαμογελάτε… να μην χαθούμε! Το χαμόγελο είναι το κύριο συστατικό για μια θετική και αισιόδοξη διάθεση στη ζωή μας, αλλά κυρίως στην εργασία μας όπου εκεί άλλωστε περνούμε και τις περισσότερες ώρες της ημέρας.»

Η Ζώη και η Αμαρυλλίς μεταμορφώνονται σε έφηβες, ποζάροντας αγκαλιά με την κλακέτα του σκηνοθέτη. Αφήνουν για λίγο το γραφείο, φορούν το πιο ζεστό τους χαμόγελο και «παίζουν» με το φακό. Παρακολουθώντας στη συνέχεια τις φωτογραφίες τους, θυμάμαι αυτό που μου έλεγε πάντα ένας καλός μου φίλος, όποτε έκανα παράπονο για μια κακή λήψη: «Δεν μπορείς να ξεγελάσεις το φακό γιατί ότι του δείξεις, αυτό θα βγάλει». Στη δική τους περίπτωση, δεν χρειάστηκε να προσποιηθούν το αυθεντικό τους χαμόγελο και οι φωτογραφίες τους είναι απλώς… υπέροχες!».

«Γεια σου. Ονομάζομαι Ζώη. Γεια σου. Ονομάζομαι Αμαρυλλίς. Θα τα πούμε απόψε φιλενάδα!».

(Η Dr. Zenonos – The Dental Clinic και τα χαμόγελα των Ζώη Πελεκάνου & Αμαρυλλίς Κυριάκου, με την εισφορά τους, για αυτή την εβδομάδα, εξασφάλισαν 100 προγεύματα, τα οποία θα προσφέρει στα παιδιά, το Πολυδύναμο Κέντρο “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων” της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού)

Info: Η Dr. Zenonos – The Dental Clinic, παρουσιάζει και στηρίζει την εκστρατεία «43 Χαμόγελα!» όπου θα συναντήσω και θα «φωτογραφίσω» τον «εαυτό» μου και 42 φίλους, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μου συνηθισμένα πράγματα, γεμάτα με χαμόγελα! Μετά το πέρας της «αποστολής», και την ηλεκτρονική δημοσίευση των 43 ιστοριών, θα ακολουθήσει η έκδοσή τους σε βιβλίο, από την Dr. Zenonos – The Dental Clinic, όπου όλα τα έσοδά του θα διατεθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, για τα προγεύματα των παιδιών, τα οποία ετοιμάζει και προσφέρει η ομάδα της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού. Οι φίλοι που θα «συναντήσω» συμμετέχουν, όπως κι εγώ, στην εκστρατεία αφιλοκερδώς. Οι μικρές μας ιστορίες θα δημοσιεύονται κάθε Παρασκευή. Η παρουσίαση του βιβλίου «43 Χαμόγελα!», θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, το 2015, Παγκόσμια ημέρα Χαμόγελου…

20150416_135542 new

banner

Leave a Reply

Your email address will not be published.