ΧΑΜΟΓΕΛΟ 22: “ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ!”

«Υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιρα και είμαι πλέον σε θέση να το αναγνωρίζω. Είμαι από τη φύση μου πολύ θετικός άνθρωπος. Αγαπώ τη ζωή και την καριέρα μου. Έμαθα να βρίσκομαι πίσω και μπροστά από τα παρασκήνια για να ελέγχω όσο καλύτερα μπορώ την κατάσταση. Στην τελική, τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει στραβά ή να γίνεται τυχαία και στο σενάριο της αντίθετης περίπτωσης, θα πρέπει άμεσα να γίνονται διορθωτικές κινήσεις. Παρακολουθώ όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου. Είμαι σε εγρήγορση. Καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι η θετική μου ενέργεια, δεν πάει χαμένη».

«CUT! Η ποιότητα δεν είναι μία πράξη, είναι μια συνήθεια». Αριστοτέλης

20150423_121706_resized NEW

Εκτός από τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά γλυκύτητας, σοβαρότητας, τελειομανίας, αυθορμητισμού και αυστηρότητας που συνδυάζει, κατέχει όλα τα υπόλοιπα αναγκαία στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωσή της στον «ανδροκρατούμενο», ανταγωνιστικό και καμιά φορά, πολύ σκληρό κόσμο της νομικής. Ελίσσεται, εξελίσσεται και ταξιδεύει στις «αγορές» της Κύπρου, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Κίνας αλλά και του Αραβικού κόσμου.

Παρακολουθεί και ενημερώνεται για το κάθε τι που συμβαίνει γύρω της, ειδικότερα στο χώρο της νομικής, αναζητώντας συνεχώς λύσεις, ιδέες και προτάσεις για την προσωπική της πρόοδο αλλά και των συνεργατών – πελατών της. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει νόημα μόνο να ονειρεύεσαι αλλά και να λειτουργείς άμεσα, ανάλογα με τις καταστάσεις και τις περιστάσεις, τις οποίες έχεις να αντιμετωπίσεις.

Μετά από τις σπουδές της στη Νομική, στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιστρέφει στην Κύπρο όπου εργάζεται σε μεγάλο οργανισμό ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα Εμπορικού και Εταιρικού Δικαίου και του Δικαίου στην Εμπιστοσύνη και την Ισότητα. Συνεχίζει την επαγγελματική της πορεία σε άλλους μεγάλους οργανισμούς μέχρι που τελικά, παίρνει τη μεγάλη απόφαση για να δημιουργήσει το δικό της Δικηγορικό γραφείο με έδρα την Κύπρο αλλά και με εργασίες στο εξωτερικό. Σήμερα, είναι συν – ιδιοκτήτρια και Διευθύνων Σύμβουλος της δικηγορικής εταιρείας CA Advocates (Pourgoura & Aspri LLC).

Ειδικεύεται σε θέματα όπως το Εταιρικό και Εμπορικό δίκαιο, τα ζητήματα καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος, το Δίκαιο των Συμβάσεων και την Εταιρική Διοίκηση.

Είναι μέλος των Συνδέσμων του Society of Trust and Estate Practioners (STEP) και μέλος του International Bar Association. Είναι ενεργό μέλος των διοικητικών συμβουλίων στο Ukraine – Cyprus Association, στο India – Cyprus Association και το UK – Cyprus Association. Είναι επίσης, η Πρόεδρος στο Cyprus – Poland Association.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη, γιατί κατάφερα να συνδυάσω την επαγγελματική μου πορεία μαζί με τα ταξίδια που αγαπώ. Η ζωή μας, άλλωστε, είναι ένα ταξίδι, με τα πάνω και τα κάτω της, με ανθρώπους που έρχονται και φεύγουν και με καταστάσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία αλλά παράλληλα και με απόλυτο σεβασμό.».

«CUT! Αξίζει τελικά να πιστεύεις στη θετική ενέργεια;»

«Γεια σου. Ονομάζομαι Σίλεια. Φυσικά και αξίζει. Όχι μόνο να πιστεύεις, αλλά και να δημιουργείς μέσα από αυτήν. Υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιρα και είμαι πλέον σε θέση να το αναγνωρίζω. Είμαι από τη φύση μου πολύ θετικός άνθρωπος. Αγαπώ τη ζωή και την καριέρα μου. Έμαθα να βρίσκομαι πίσω και μπροστά από τα παρασκήνια για να ελέγχω όσο καλύτερα μπορώ την κατάσταση. Στην τελική, τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει στραβά ή να γίνεται τυχαία και στο σενάριο της αντίθετης περίπτωσης, θα πρέπει άμεσα να γίνονται διορθωτικές κινήσεις. Παρακολουθώ όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου. Είμαι σε εγρήγορση. Καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι η θετική μου ενέργεια, δεν πάει χαμένη. Υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός εκεί έξω, σκληρές και δύσκολες καταστάσεις για άμεση αντιμετώπιση, καθώς και πολλά άλλα ζητήματα, για τα οποία δεν είναι πάντα στο χέρι μας η σωστή και η δίκαιη επίλυσή τους. Πάντα, κάπου, κάπως, και με κάποιον τρόπο, θα υπάρχει κάποιος άνθρωπος ο οποίος χρειάζεται τη βοήθειά μου, κι εγώ, με οποιονδήποτε τρόπο, θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω μέσα από ενέργειες και χειρισμούς σωστής αξιολόγησης, εχεμύθειας, θετικής σκέψης και ενέργειας.».

«Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα αισιοδοξίας;»

«Κάποιες εκτιμήσεις, αποφάσεις και αντιλήψεις, για μένα δεν μένουν μόνο στο χαρτί ή το μυαλό, αλλά αντικατοπτρίζουν τη ζωή μου καθώς και τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζω όλα αυτά τα χρόνια. Εσύ, εγώ και όλοι μας, είμαστε υπεύθυνοι για να δημιουργήσουμε το μέλλον μας, θέτοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Δεν είναι κακό να κάνουμε λάθη. Απλώς, είναι σημαντικό να μαθαίνουμε μέσα από αυτά…».

Καθόμαστε λίγο ακόμα και συζητούμε για τα επαγγελματικά μας. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, παρασυρόμαστε, ξεχνιόμαστε και αναπολούμε το παρελθόν, όταν ήμασταν λίγο πιο νέοι, πριν πάρει ο καθένας, από την «παλιά» παρέα, το δρόμο του. Ύστερα, λέμε «αντίο», για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας, μέχρι να ανταμώσουμε ξανά, για να πούμε και πάλι τα νέα μας…

«Γεια σου. Ονομάζομαι Σίλεια. Μπορείς κι εσύ να ανακαλύψεις τη μαγεία και τη δύναμη της θετικής ενέργειας, αρκεί να το πιστέψεις.».

(Η Dr. Zenonos – The Dental Clinic και το χαμόγελο της Σίλειας Πουργούρα, με την εισφορά τους, για αυτή την εβδομάδα, εξασφάλισαν 100 προγεύματα, τα οποία θα προσφέρει στα παιδιά, το Πολυδύναμο Κέντρο “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων” της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού)

Info: Η Dr. Zenonos – The Dental Clinic, παρουσιάζει και στηρίζει την εκστρατεία «43 Χαμόγελα!» όπου θα συναντήσω και θα «φωτογραφίσω» τον «εαυτό» μου και 42 φίλους, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μου συνηθισμένα πράγματα, γεμάτα με χαμόγελα! Μετά το πέρας της «αποστολής», και την ηλεκτρονική δημοσίευση των 43 ιστοριών, θα ακολουθήσει η έκδοσή τους σε βιβλίο, από την Dr. Zenonos – The Dental Clinic, όπου όλα τα έσοδά του θα διατεθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, για τα προγεύματα των παιδιών, τα οποία ετοιμάζει και προσφέρει η ομάδα της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού. Οι φίλοι που θα «συναντήσω» συμμετέχουν, όπως κι εγώ, στην εκστρατεία αφιλοκερδώς. Οι μικρές μας ιστορίες θα δημοσιεύονται κάθε Παρασκευή. Η παρουσίαση του βιβλίου «43 Χαμόγελα!», θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, το 2015, Παγκόσμια ημέρα Χαμόγελου…
 20150423_121706_resized NEW

banner

2 thoughts on “ΧΑΜΟΓΕΛΟ 22: “ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ!””

    1. Σε ευχαριστούμε Christie Themistocleous! Χαιρετισμούς από όλη την ομάδα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.