ΧΑΜΟΓΕΛΟ 34: “Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!”

«Τι είναι αυτό που περιμένεις; Ποιος καθορίζει τις κατάλληλες προϋποθέσεις; Επιλέγω να συγκεντρώνομαι μόνο στις καλύτερες στιγμές και να ακολουθώ πιστά το δρόμο της καρδιάς μου. Τα θετικά συναισθήματα έχουν προσπεράσει τις αρνητικές σκέψεις προ πολλού και σήμερα αντιμετωπίζω τη ζωή μου, ως ένα υπέροχο όνειρο. Η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα, από το οποίο αντλώ δύναμη για να δημιουργώ, γεμάτη με αισιοδοξία και θετικές σκέψεις. Νιώθω βαθύτατη ευγνωμοσύνη για το θαύμα της καινούργιας ζωής, για αυτό το λόγο αφήνω πίσω μου τα άνανδρα κτυπήματα και τις ανούσιες δηλώσεις. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή, προετοιμάζομαι για το ομορφότερο δώρο στον κόσμο. Τον ερχομό του γιου μου! Κανείς και τίποτα στον κόσμο, δεν έχει το δικαίωμα να εισβάλει στο ωραιότερο συναίσθημα που μπορείς να νιώσεις ως άνθρωπος και ως γυναίκα…».

«CUT! Pretty woman walking down the street

ΟΝΕ NEW

Δεν μπορώ να δίνω ευκαιρία σε καινούργιους φίλους, αν τους κρίνω εκ των προτέρων. Ούτε μπορώ να εστιάζω την προσοχή μου στα θετικά ή τα αρνητικά σχόλια, στα συναισθήματα ή τις παρατηρήσεις από τρίτους, τα οποία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφορούν μία γυναίκα η οποία, διαχρονικά, έμαθε να λειτουργεί μόνο με αυθορμητισμό, αγάπη, αυθεντικό χαμόγελο και καλή καρδιά.

Είναι, ίσως, ένα από τα πιο πετυχημένα πρόσωπα στο χώρο του modeling και της τηλεόρασης στην Κύπρο και αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση από κανέναν. Για όσους θυμούνται καλύτερα, τη δεκαετία του ’90, τα εγχώρια έντυπα την αποκαλούσαν «Η Julia Roberts της Κύπρου» και η πορεία της στο χώρο, όλα αυτά τα χρόνια, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μπροστά, αλλά και πίσω από τα φώτα.

Πριν από μερικούς μήνες, λίγο μετά από την επίσκεψή μας στην εκπομπή της, μου αποκάλυψε ότι περιμένει το πρώτο της παιδί. Με συγκίνησε ο αυθορμητισμός και η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, καθώς και το γεγονός πως συζητήσαμε το θέμα ως δύο φίλοι απ’ τα παλιά, χωρίς στα αλήθεια να γνωριζόμαστε καλά, αντλώντας μόνο θετικότητα και ευχάριστες διαθέσεις, από την πολύ προσωπική είδηση, την οποία μοιράστηκε με τόσο ενθουσιασμό μαζί μου.

Η άποψή μου για το πρόσωπό της είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη. Αυθεντική, αυθόρμητη, χωρίς ίχνος σοβαροφάνειας και χωρίς καμία εμπλοκή στα «δήθεν» κυκλώματα του χώρου, κάτι που την κατατάσσει με ευκολία σε μια δική της κατηγορία, μέσα από την οποία εξελίσσεται και διαμορφώνει το χαρακτήρα της.

«Την περασμένη χρονιά βρέθηκα στο στόχαστρο κακόβουλων κι ανέντιμων δηλώσεων από πρόσωπα, τα οποία προσπάθησαν να διαβάλουν την εικόνα μου. Δεν απάντησα ποτέ επίσημα στα συγκεκριμένα σχόλια και ούτε πρόκειται να το κάνω, αλλά ούτε κρατώ κακία σε κανέναν, παρόλο που ότι ειπώθηκε με πλήγωσε πολύ, ως άνθρωπο, γυναίκα και επαγγελματία. Είμαι επαγγελματίας και σε ότι αποφασίζω να φέρω εις πέρας, απαιτώ πρώτα από μένα και μετά από τους συνεργάτες μου, να δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Σήμερα, ύστερα από μια χρονιά γεμάτη με ευχάριστες στιγμές, επιτυχίες, αλλά και με δυσκολίες και κακεντρεχή σχόλια, επιλέγω να κρατώ στην καρδιά μου ότι αξίζει, περιμένοντας με αγωνία την επόμενη μέρα… τον ερχομό του γιου μου! Οι άνθρωποι που ζουν και συμπεριφέρονται δυστυχισμένα, όταν κατανοήσουν ότι παρασύρονται από αρνητικότητα και τάσεις αυτοκαταστροφής, τότε μόνο μπορούν να αλλάξουν τη στάση ζωής που λανθασμένα επέλεξαν, και να ανακαλύψουν το πραγματικό νόημα της ζωής».

«CUT! Μια καινούργια ζωή, λοιπόν, σε περιμένει!»

«Γεια σου. Ονομάζομαι Γιώτα. Πολλές φορές, αγαπημένα μου πρόσωπα, δημοσιογράφοι, γνωστοί και άγνωστοι φίλοι, οι οποίοι με στηρίζουν όλον αυτό τον καιρό, αλλά και συνεργάτες, διερωτήθηκαν γιατί δεν απάντησα στα δημοσιεύματα σχετικά με δηλώσεις και κακόβουλα σχόλια, τα οποία ειπώθηκαν και αφορούσαν το χαρακτήρα ή την προσωπικότητά μου, και όχι τη δουλειά μου. Όταν η δική μου προτεραιότητα ήταν και παραμένει ο ερχομός ενός παιδιού, οι απαντήσεις και η αναμάσηση των γεγονότων, θα ήταν από μέρος μου απλώς, μικρότητα. Όταν έχασα την αγαπημένη μου μητέρα, επαναπροσδιόρισα τις προτεραιότητες και τις επιλογές μου. Είχαμε μια υπέροχη σχέση και οι αξίες με τις οποίες με μεγάλωσε παραμένουν ξεχωριστός θησαυρός στη ψυχή και την καρδιά μου. Αξίες, τις οποίες αύριο θα μεταφέρω στο δικό μου παιδί με όλη μου την αγάπη. Λατρεύω τα παιδιά και είμαι πολύ ευτυχισμένη που ετοιμάζομαι για ένα καινούργιο, υπέροχο ερχομό στη ζωή μου. Μαζί με τον σύζυγό μου είμαστε ευγνώμονες, κάθε μέρα και κάθε στιγμή, για αυτό το δώρο ζωής, το οποίο ήρθε κοντά μας, με λίγη καθυστέρηση, γιατί το προσπαθούσαμε εδώ και πολύ καιρό. Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος και θα γίνω μητέρα, ήταν μία είδηση που περίμενα πολύ καιρό. Κανείς και τίποτα στον κόσμο, δεν έχει το δικαίωμα να εισβάλει στο ωραιότερο συναίσθημα που μπορείς να νιώσεις ως άνθρωπος και ως γυναίκα…».

Η Γιώτα διοργανώνει εργαστήρια «modeling» στα οποία συμμετέχουν μικρά παιδιά. Αυτή είναι η αγαπημένη της ασχολία, διότι συναναστρέφεται με ότι αγαπά περισσότερο στον κόσμο, τα παιδιά. Στόχος της, να βοηθήσει τα παιδιά να μεγαλώσουν με αυτοπεποίθηση, διαμορφώνοντας χαρακτήρα, τρόπους καλής συμπεριφοράς, χωρίς κόμπλεξ και ανασφάλειες, για την προσωπικότητα ή την εμφάνισή τους. Παράλληλα, τα προστατεύει από οποιαδήποτε έκθεση και προβολή, από εξωτερικούς παράγοντες και από κάθε είδους πιθανή εκμετάλλευση η οποία μπορεί να συνδέεται με το συγκεκριμένο χώρο.

«Ποιο είναι το δικό σου… χαμόγελο;»

«Ο Στέλιος, ο σύζυγός μου, είναι το πιο όμορφο χαμόγελο στη ζωή μου. Μαζί μου, δίπλα μου, στα εύκολα και τα δύσκολα, στέκεται βράχος και με στηρίζει στα μικρά αλλά και τα μεγάλα που αντιμετωπίζουμε στο δρόμο μας. Η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα το οποίο δεν απαιτεί χρήματα και υλικά αγαθά για να το αποκτήσεις ή να το νιώσεις. Αποτελείται από αγνά συναισθήματα ειλικρίνειας και ανεξίτηλης αγάπης.».

«CUT! Καλή… Ελευθερία!»

Η αγωνία και η χαρά της δεν κρύβονται ούτε περιγράφονται με λέξεις. Είναι ενθουσιασμένη που συμμετέχει στην εκστρατεία μας, κυρίως διότι αφορά την εξασφάλιση προγευμάτων για τους αγαπημένους της ήρωες… τα παιδιά!

«Γεια σου. Ονομάζομαι Γιώτα. Κάνε τα παιδιά όλου του κόσμου ήρωες, δικά σου, και χάρισέ τους, χωρίς εκπτώσεις, την αγάπη σου! Μόνο αυτό αναζητούν…».

(Η Dr. Zenonos – The Dental Clinic και το χαμόγελο της Γιώτας Κουφαλίδου με την εισφορά τους, για αυτή την εβδομάδα, εξασφάλισαν 100 προγεύματα, τα οποία θα προσφέρει στα παιδιά, το Πολυδύναμο Κέντρο “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων” της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού).

Info: Η Dr. Zenonos – The Dental Clinic, παρουσιάζει και στηρίζει την εκστρατεία «43 Χαμόγελα!» όπου θα συναντήσω και θα «φωτογραφίσω» τον «εαυτό» μου και 42 φίλους, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μου συνηθισμένα πράγματα, γεμάτα με χαμόγελα! Μετά το πέρας της «αποστολής», και την ηλεκτρονική δημοσίευση των 43 ιστοριών, θα ακολουθήσει η έκδοσή τους σε βιβλίο, από την Dr. Zenonos – The Dental Clinic, όπου όλα τα έσοδά του θα διατεθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, για τα προγεύματα των παιδιών, τα οποία ετοιμάζει και προσφέρει η ομάδα της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού. Οι φίλοι που θα «συναντήσω» συμμετέχουν, όπως κι εγώ, στην εκστρατεία αφιλοκερδώς. Οι μικρές μας ιστορίες θα δημοσιεύονται κάθε Παρασκευή. Η παρουσίαση του βιβλίου «43 Χαμόγελα!», θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, το 2015, Παγκόσμια ημέρα Χαμόγελου…

20150630_105900 NEW

THREE NEW

banner

Leave a Reply

Your email address will not be published.