ΧΑΜΟΓΕΛΟ 38: “ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ… ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!”

«Αυτό κάνουμε εμείς… Η ιστορία της ζωής μας. Θυμάμαι, όταν στα έξι μου χρόνια διοργάνωσα το πρώτο μου διήμερο event. Έκανα κανονική κατάληψη στον κήπο του φίλου μου Γιώργου, τοποθέτησα μέσα κάμποσα παιχνίδια, κι έκοβα εισιτήρια. Έφτιαξα έναν παιχνιδότοπο, έτσι απλά. Ο αδελφός μου, μάλλον, είναι πιο φυσιολογικός από μένα. Όταν φυσικά κάρφωσε, πάνω σε ένα δέντρο, οδηγώντας σε αγώνες ταχύτητας, κάτι άλλαξε μέσα του, αναθεώρησε τη ζωή του και άλλαξε πορεία. Κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα για εμάς, ως μια σύντομη εισαγωγή στην ιστορία μας… Το 1997, αν σε ενδιαφέρει η είδηση, περπατήσαμε ξυπόλητοι πάνω σε αναμμένα κάρβουνα, μέσα στα πλαίσια ενός σεμιναρίου, στο οποίο με τραβολογούσαν να πάω με το ζόρι. Όχι, καλύτερα να μην το γράψεις αυτό… Θα μας περάσουν για αναστενάρηδες!».

«CUT! Ας δημιουργήσουμε κάτι… εξωπραγματικό!»

20150809_193450 NEW SMALL

Εκείνος ζει μόνιμα στο Αμβούργο. Εκείνη ζει μόνιμα στη Λεμεσό. Είναι αδέλφια. Αν και οι ίδιοι δεν το παραδέχονται δημόσια, έχουν μια ιδιαίτερη σχέση και επικοινωνία μεταξύ τους, παρόλο που στην κλασική ερώτηση, αν τελικά είναι αγαπημένοι, απάντησαν με ένα στόμα και μια φωνή… «Όχι!». Συνηθισμένη απάντηση, δηλαδή, ανάμεσα σε δύο αδέλφια του αντίθετου φύλου, αν και η ζωή και η παράλληλη πορεία τους, δεν είναι καθόλου συνηθισμένες.

Τους γνώρισα πριν από δύο χρόνια, στη Λεμεσό, σε μια ταβέρνα στην Πλατεία Ηρώων. Κάθε φορά μάλιστα που εκείνος βρίσκεται στην Κύπρο, καθιερώνουμε συναντήσεις, στην ίδια πάντοτε ταβέρνα, για να αναπτύξουμε τα νέα μας. Σε αντίθεση με μένα που είμαι αυθόρμητος και ομιλητικός, εκείνος είναι αυστηρός, μετρημένος και σαρωτικός, στις επιτυχημένες αλλά και τις αποτυχημένες του προσπάθειες να με «ψαρώνει» με τις ατάκες του, ενώ απ’ την άλλη πλευρά, εκείνη είναι ευαίσθητη, γλυκιά και πυροσβέστης, σε κάθε φωτιά που θα ανάψουμε με τον αδελφό της, κατά τη διάρκεια των έντονων συζητήσεών μας. Αναλυτικά μυαλά και οι δύο, με κοινό χαρακτηριστικό το αυθεντικό χιούμορ και τον επαγγελματισμό τους, αποφασίζουν τελικά να «ταξιδέψουμε» από τη Λεμεσό… μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο.

Το 1995, αμέσως μετά από το ατυχές περιστατικό στο δέντρο, ο Χαράλαμπος αφήνει τους αγώνες ταχύτητας, δημιουργώντας την εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων «Event Masters», στη Λεμεσό, η οποία εξελίχθηκε κάτι πέρα από μία συνηθισμένη εταιρεία στον τομέα της, ενώ η Κλεοπάτρα τον ακολουθεί τελικά το 2000, όταν αποφασίζει να αφήσει πίσω της, τον τομέα του Interior Design. Και κάπως έτσι, λοιπόν, από αδέλφια έγιναν συνέταιροι και συνεργάτες.

Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, η «Event Masters» καταγράφει στο ενεργητικό της, επιτυχημένες διοργανώσεις εκδηλώσεων στην Κύπρο, καθώς επίσης και στις τέσσερις Ηπείρους, εκτός από την Αυστραλία. Από τη Λεμεσό, διαπερνούν τις πόλεις της Ευρώπης και από το Μεξικό διακτινίζονται στην Αρκτική, υποστηρίζοντας έντονα, ότι με τα ίδια συστατικά, μπορείς να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα, δημιουργώντας μοναδικές αναμνήσεις.

«Εκτός από αδέλφια, είμαστε πολύ καλοί φίλοι και συνεργάτες. Όταν αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, διαχωρίσαμε την προσωπική από την επαγγελματική μας ιδιότητα, ώστε να είμαστε σωστοί και αντικειμενικοί στις αποφάσεις και τις ενέργειές μας. Θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σου. Η ιστορία μας δεν είναι εξωπραγματική, ούτε, ίσως, να έχει κάτι συναρπαστικό να σου παρουσιάσει. Στο επάγγελμά μας, όμως, γενικότερα, μπορούμε να εξιτάρουμε τη φαντασία σου. Γιατί αυτός ήταν πάντοτε ο κύριός μας στόχος: Να δημιουργούμε αναμνήσεις, εξωπραγματικές και, καμιά φορά, πέρα της φαντασίας του κάθε συνηθισμένου ανθρώπου…».

«CUT! Τι έγινε στον Αρκτικό Κύκλο; Αυτό θέλω να μου πείτε!»

«Γεια σου. Ονομάζομαι Πάμπος. Η εμπλοκή μου με το άθλημα του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με την επαγγελματική μου ιδιότητα, μου έδωσαν την ευκαιρία να περάσω στην αντίπερα όχθη, βοηθώντας στη διοργάνωση συγκεκριμένων ενεργειών της φιλοξενίας των ομάδων και των VIPs των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ράλι (WRC) – πρώτα στην Κύπρο και αργότερα σε άλλους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Δεν στάθηκα, όμως, εκεί. Η δημιουργία της Εταιρείας μας το 1995, αλλά και το γεγονός ότι ποτέ δεν επαναπαύομαι ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας, κατέληξε στο να μετακομίσω μόνιμα στο Αμβούργο, διοργανώνοντας Εταιρικές Εκδηλώσεις, προσφέροντας επίσης επί μέρους Υπηρεσίες για Συνεδριακό Τουρισμό και Τουρισμό Κινήτρων. Σταθμός για την Εταιρεία μας, η εμπλοκή μας σε διοργανώσεις της Φόρμουλα 1, αλλά και η συνδιοργάνωση του βορειότερου φεστιβάλ, Hot Air Balloon (με Αερόστατα), στον κόσμο, 100 χιλιόμετρα, δηλαδή, πιο βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου παρόλο που το όριο των κατασκευαστών για να πετάξουμε ήταν στους -22 βαθμούς κελσίου, καταφέραμε και πετάξαμε στους -27 βαθμούς. Μικρές και μεγάλες στιγμές, οι οποίες καθόρισαν, εξέλιξαν και εδραίωσαν την Εταιρεία μας στο εξωτερικό. Στην Κύπρο, τη διαχείριση της Εταιρείας ανέλαβε η Κλεοπάτρα, ως partner και ως προμηθευτής επί μέρους Υπηρεσιών για Συνεδριακό Τουρισμό, η οποία εκτός από τις εξειδικευμένες Εταιρικές δραστηριότητες στον Τομέα του Team Building, προσφέρει και τις κλασικές Υπηρεσίες Κοινωνικών Εκδηλώσεων.».

«Από τον Αρκτικό Κύκλο, στη Λεμεσό…»

«Γεια σου. Ονομάζομαι Κλεοπάτρα. Θυμάμαι τη σχολή ράλι (rally school) στην οποία συμμετείχα, όπου μαζί με επαγγελματίες οδηγούς ράλι, έμαθα να λειτουργώ κάτω από συνθήκες… γρήγορης ταχύτητας! Τι με βάζεις και θυμάμαι! Ο επαγγελματίας οδηγός έφερε μπροστά μου ένα κανονικότατο αυτοκίνητο ταχύτητας, κάθισε δίπλα μου συνοδηγός και ξεκινήσαμε. Ένα μόνο έχω να σου πω: Σε αντίθεση με τον αδελφό μου, εγώ ήμουν πολύ πιο προσεκτική στην οδήγηση, κάτι που θέλω να τονίσεις! Το επάγγελμά μου, είναι η δεύτερη μου φύση. Κάποτε χάνω το δικό μου χαμόγελο, κατά τη διαδικασία μίας διοργάνωσης και των απαιτήσεών της, το οποίο ευτυχώς επανέρχεται μόλις αντικρίσω το χαμόγελο στα πρόσωπα των πελατών μου. Μετά από τόσα πολλά χρόνια εμπειρίας στον τομέα αυτό, παρατηρώ την κάθε λεπτομέρεια σε κάθε απλή, καθημερινή κίνηση και συναναστροφή μου. Καμιά φορά, πιάνω τον εαυτό μου να παρασύρεται λίγο, με αποτέλεσμα στις κοινωνικές μου υποχρεώσεις να επικεντρώνομαι στις λεπτομέρειες οι οποίες, όμως, κάνουν τη διαφορά. Τον τελευταίο καιρό, αφοσιώθηκα εντατικά στη γυμναστική, για να ξεπερνώ τα όριά μου, να ελευθερώνω το μυαλό και να επαναπροσδιορίζω τις σκέψεις μου, ώστε να μπορώ να λειτουργώ ακόμη πιο αποτελεσματικά στο επάγγελμά μου, αλλά, παράλληλα, να απολαμβάνω με ηρεμία και τις προσωπικές μου στιγμές.».

Η Κλεοπάτρα και ο Χαράλαμπος, μιλούν με πάθος για τη δουλειά και τις εμπειρίες τους, για κάθε εκδήλωση, συνάντηση και διοργάνωση, στον κάθε προορισμό. Θυμούνται και μοιράζονται μαζί μου ευχάριστες στιγμές δημιουργίας, αλλά και τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις που κρύβονται «πίσω από τα φώτα», σε κάθε επιτυχημένη διοργάνωση.

«Σε όποια πόλη ή χώρα κι αν βρεθούμε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι παντού οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι αλλά και τόσο διαφορετικοί. Όπως συμβαίνει και στην κουζίνα, όπου με τα ίδια συστατικά, έχουμε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα, και όσον αφορά τη γεύση αλλά και την ποιότητα. Το πιο σημαντικό για εμάς, είναι να δημιουργούμε αναμνήσεις, προσφέροντας χαμόγελα στους συμμετέχοντες, σε κάθε εκδήλωση την οποία αναλαμβάνουμε. Μέχρι και σε Θεούς του Ολύμπου χρειάστηκε να μεταμφιεστούμε! Οι Αρχαίοι Έλληνες, ο Κάπτεν Χουκ, οι Ιππότες και οι Πειρατές, είναι μόνο μερικοί από τους ήρωες που επιλέγουμε να παρουσιάζουμε στις Θεματικές Βραδιές τις οποίες διοργανώνουμε, με κύριο στόχο να ταξιδεύουμε τους καλεσμένους μας πίσω στο χρόνο, και να τους φέρνουμε πίσω ξανά, στο παρόν, δημιουργώντας αξέχαστες εμπειρίες και ανεπανάληπτες στιγμές!».

«CUT! Εικόνες απόλυτης αρμονίας και ηρεμίας…»

Ο Χαράλαμπος, λίγο πριν από την επιστροφή του στο Αμβούργο, μου τονίζει ότι μέρος της δουλειάς τους είναι να παρουσιάζουν στο κοινό μια εικόνα απόλυτης αρμονίας και ηρεμίας, ενώ στα παρασκήνια εργάζονται πυρετωδώς για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Φαντάσου τι συμβαίνει με ένα… κύκνο. Πάνω απ’ το νερό, η εικόνα είναι απόλυτα αρμονική, καθαρή και άψογη, από όποια πλευρά κι αν την κοιτάξεις, αλλά κάτω απ΄ το νερό, στα παρασκήνια δηλαδή, εκεί βρίσκεται η πραγματική μαγεία, όταν ο κύκνος κολυμπά…».

Η Κλεοπάτρα κι εγώ τον ακούμε προσεκτικά, λίγο πριν ασχοληθούμε με τα «συνηθισμένα», δικά μας γαστρονομικά πειράματα, πειράγματα, μπερδέματα και ξεμπερδέματα… στην κουζίνα.

«Γεια σου. Ονομάζομαι Κλεοπάτρα. Καταλαβαίνεις γιατί με τα ίδια συστατικά, μπορείς τελικά να πετύχεις εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα;».

(Η Dr. Zenonos – The Dental Clinic και το χαμόγελο της Κλεοπάτρας και του Χαράλαμπου Σολoμωνίδη, με την εισφορά τους, για αυτή την εβδομάδα, εξασφάλισαν 200 προγεύματα, τα οποία θα προσφέρει στα παιδιά, το Πολυδύναμο Κέντρο “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων” της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού).

Info: Η Dr. Zenonos – The Dental Clinic, παρουσιάζει και στηρίζει την εκστρατεία «43 Χαμόγελα!» όπου θα συναντήσω και θα «φωτογραφίσω» τον «εαυτό» μου και 42 φίλους, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μου συνηθισμένα πράγματα, γεμάτα με χαμόγελα! Μετά το πέρας της «αποστολής», και την ηλεκτρονική δημοσίευση των 43 ιστοριών, θα ακολουθήσει η έκδοσή τους σε βιβλίο, από την Dr. Zenonos – The Dental Clinic, όπου όλα τα έσοδά του θα διατεθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, για τα προγεύματα των παιδιών, τα οποία ετοιμάζει και προσφέρει η ομάδα της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού. Οι φίλοι που θα «συναντήσω» συμμετέχουν, όπως κι εγώ, στην εκστρατεία αφιλοκερδώς. Οι μικρές μας ιστορίες θα δημοσιεύονται κάθε Παρασκευή.

Η παρουσίαση του βιβλίου «43 Χαμόγελα!», θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, το 2015, Παγκόσμια ημέρα Χαμόγελου…

20150809_193308 NEW 2 SMALL

banner

2 thoughts on “ΧΑΜΟΓΕΛΟ 38: “ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ… ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!””

  1. Dear Nadia! Good Morning! Thank you for your nice words! They are creating memories always with a… Smile 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.