ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Γεννήθηκα 21 Ιουνίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και την Παγκόσμια Ημέρα Υδρογραφίας. Δεν αφήνω τίποτα στην τύχη. Προγραμματίζω το καθετί. Προτιμώ τα παρασκήνια και την ασφάλειά τους. Καμιά φορά, κοιτάζω ψηλά στον εξώστη και φτιάχνω απροσδόκητες ιστορίες. Ύστερα, επιστρέφω πίσω, στις γραμμές των τρένων, εκεί όπου οι φίλοι μου με αναζητούν.

Ζω σε κάποιον άλλον πλανήτη, καταδικασμένος μια ζωή, να ετοιμάζω εκείνο το ταξίδι, στριμωγμένος στο μικρό αυτοκίνητο, φορτωμένος το χιλιοφορεμένο σακίδιο, μακριά, στους αμπελώνες της Τοσκάνης. Δεν θέλω να μπει το καλοκαίρι. Φανατικός νοσταλγός του χειμώνα…

12141750_10203726874211874_6706818793487956557_n

Το “Όσο χρειαστεί” είναι το πρώτο μου βιβλίο. Κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου του 2013, με μια λιτή παρουσίαση, στη γενέτειρά μου, την παλιά Λευκωσία, στη Γκαλερί “Αισχύλου 83”.

IMG_2503

Παρασκευή και 13, το Σεπτέμβριο του 2013, συνεργάζομαι με με το νεοφερμένο ειδησεογραφικό portal, το www.tothemaonline.com, όπου αρθρογραφώ για 30 βδομάδες τη χιουμοριστική στήλη “Casual Fridays”, με μοναδικό όπλο, το χιούμορ μου φυσικά, μεταφέροντας, παράλληλα, το αγαπημένο μου μότο: “Η σοβαροφάνεια βλάπτει σοβαρά την υγεία!”. Η συνεργασία μας ολοκληρώνεται, το Μάρτιο του 2014, με 30 συνολικά “αλλιώτικα” άρθρα, οι αναγνώσεις των οποίων ξεπέρασαν τα 25,000 views.

6 MONTHS CASUAL FRIDAY

Το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου του 2013, παρουσιάζεται στη Λεμεσό, το παραμύθι μου “Το Ταξίδι του Ατρόμητου Δοντούλη”, βασισμένο σε μία ιδέα της ORB – A Marketing and Communications Boutique”, για την “Dr Zenonos – The Dental Clinic”, μέσα στα πλαίσια της Κοινωνικής Ευθύνης της κλινικής εμπνευσμένο από την καινούργια εκπαιδευτική σειρά με γενικό θέμα “Οι Περιπέτειες στη Δοντούπολη”.

Το παραμύθι μεταφράζεται και κυκλοφορεί σε 4000 αντίτυπα, σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά), παρουσιάζεται σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και σχολεία και διανέμεται δωρεάν από την κλινική. Παράλληλα, έχει εγκριθεί για τη βιβλιοθήκη του Δασκάλου, στα Δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

10433100_10152256292726245_4457853788131189068_n 2

Ένα χρόνο μετά, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου του 2014, το βιβλίο μου, “Όσο χρειαστεί”, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Λεμεσό, γιορτάζοντας, παράλληλα, ένα χρόνο επιτυχημένης κυκλοφορίας.

_DSC0730

Τόσο το “Όσο Χρειαστεί” όσο και “Το Ταξίδι του Ατρόμητου Δοντούλη”, είναι υποψήφια στα Κρατικά Βραβεία Εκδόσεων και Λογοτεχνίας, για το 2013, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Τον Ιούνιο του 2014, συμμετέχω στη συλλογική έκδοση “Μεγάλωσα στην Κύπρο, ρε!”. Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης της a bookworm publication ξεχωρίζω τα εξής:

“Σε μια περίοδο που πασχίζει να βγάλει άκρη με τα πάσης φύσεως μπερδέματά της, δέκα Κύπριοι συγγραφείς γράφουν για τη χώρα που «αναγιώθηκαν τζαι’ κόμα αναγιώννουνται».

Πότε αρνούμενοι και πότε επιδιώκοντας να την καταλάβουν, άλλοτε περιγράφοντας πώς είναι ή πώς την ονειρεύονται, δανείζουν τις λέξεις τους για να κατασκευάσουν μικρές κυπριακές «ανταποκρίσεις».

Οι δέκα σύντομες ιστορίες τους συνθέτουν μια ετερόκλητη πινακοθήκη κάτω από την πολύχρωμη ομπρέλα της ατάκας «Μεγάλωσα στην Κύπρο, ρε!».

c18b

Από το Νοέμβριο του 2014, ξεκίνησα να γράφω για  “43 Χαμόγελα!”, όπου “συναντώ” τον εαυτό μου και 42 ακόμη γνωστούς και άγνωστους φίλους, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μου “συνηθισμένα πράγματα”, μεταφέροντας μηνύματα αισιοδοξίας, χαρίζοντας χαμόγελα και προγεύματα στα παιδιά.

Τα “43 Χαμόγελα!” είναι “43 άνθρωποι, έκδηλα περίεργοι, ρομαντικοί και ανήσυχοι, γνωστοί και άγνωστοι, φίλοι και «εχθροί», οι οποίοι ζουν ανάμεσά μας, τρέχουν στο δρόμο, τους βρίσκω στο πρώτο κάθισμα του λεωφορείου, στο απέναντι παγκάκι, στο διπλανό γραφείο, στο μπροστινό ταξί, όπου τολμούν να μοιραστούν μία ιστορία τους, μαζί μου. Κάποιοι κοιτούν τους δείκτες στα ρολόγια, τους περαστικούς στα πεζοδρόμια, τα φώτα της πόλης, περνώ λίγες στιγμές μαζί τους και μετά, ο καθένας συνεχίζει το ταξίδι του. Μέχρι να ανταμώσουμε ξανά ή ίσως και ποτέ…”.

teaser 1

Το Δεκέμβριο του 2014, κυκλοφορεί και παρουσιάζεται στη Λεμεσό, το παραμύθι μου “Οι Φωτεινοί Δοντούληδες και ο Μαγεμένος Γαλαξίας”, το δεύτερο παραμύθι από την εκπαιδευτική σειρά “Οι περιπέτειες στη Δοντούπολη, σε συνεργασία και πάλι με την Dr. Zenonos – The Dental Clinic και την Orb Communications. Το παραμύθι, κυκλοφορεί στα ελληνικά, αγγλικά και ρωσικά και διανέμεται δωρεάν από την κλινική, στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στα Κρατικά βραβεία Εκδόσεων και Λογοτεχνίας 2014, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Cover 3

Profile

Τον Αύγουστο του 2013, μετακόμισα στη Λεμεσό και σήμερα δημιουργώ στο Tree Creative Room.

tree logo-01 2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.