ΧΑΜΟΓΕΛΟ 42: “ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ;”

«Γεια σου. Ονομάζομαι Αβραάμ. Γράφεις; Διότι δεν πρόκειται να το πω για δεύτερη φορά. Είναι πολύ συνηθισμένο πράγμα να σου γίνονται οι παρακάτω ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια της μέρας. Για παράδειγμα

«Τι συμβαίνει;»
«Πώς είσαι;»
«Όλα καλά;»
«Τι σκέφτεσαι;»
«Έχεις φάει μεσημεριανό;»
«Τι γίνεται παιδιά;»
«Πώς ήταν η μέρα σου;» κτλ…

Επίτρεψέ μου, λοιπόν, να σε ρωτήσω εγώ κάτι, εντελώς διαφορετικό… Χαμογέλασες σήμερα; Αν δεν, καν’ το τώρα!».

«CUT! Να θυμάσαι πάντα να χαμογελάς!»

IMG_4414 b

«Γεια σου. Ονομάζομαι Σταύρος. Λάτρης των εικόνων και των έντονων χρωμάτων τους, αφού ανέκαθεν μου προκαλούσαν το μυαλό. Όσο πιο έντονα τα χρώματα, τόσο πιο πολύπλοκα θετικές οι ιστορίες που έκτιζα στο μυαλό μου. Επιλεκτικά, επικεντρωνόμουν πάντα σε φωτογραφίες με μπόλικο χρώμα και σύνθεση, αφού αυτές μου γεννούσαν ακόμη και τα πιο εύφορα συναισθήματα…».

«Τι σκέφτεσαι;»

«Ποτέ δεν μου πέρασε απ΄ το μυαλό ότι μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, θα μπορούσε να ήταν γεμάτη με τόση χαρά κι αισιοδοξία. Μέχρι πρόσφατα… Όταν κλίθηκα να επιμεληθώ τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων για το βιβλίο. Εκεί διαπίστωσα ότι μία ασπρόμαυρη φωτογραφία μπορεί εύκολα να σου χαρίσει το πιο πλατύ χαμόγελο, ενώ η ιστορία που τη συνοδεύει… την πιο θορυβώδη έκρηξη θετικών συναισθημάτων. Στις 43 φωτογραφίες, τα αποτελέσματα (ευτυχώς) πολλαπλασιάστηκαν αναλόγως!».

«CUT! Τι γίνεται παιδιά;»

«Γεια σου. Ονομάζομαι Γιάννα. Διαβάζω τα Χαμόγελα… Κάθε βδομάδα. Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε, πίστεψα και αγάπησα την ιδέα. Τα μηνύματα αισιοδοξίας, τις ιστορίες, τις εικόνες… Θα μου λείψουν σίγουρα! Ακόμη και η πιο απλή, καθημερινή ιστορία, μεταφέρει το δικό της μήνυμα αγάπης για τη ζωή. Η καθημερινότητα… Τα συνηθισμένα πράγματα, ακόμη και τα πιο αδιάφορα, είναι τόσο σημαντικά για τον καθένα μας…».

«Τι συμβαίνει;»

«Περίμενε… Είμαι πολύ περήφανη για σένα και επιμένω να το γράψεις. Διότι αυτό που έκανες, ήταν πραγματικά δύσκολο, το αναγνωρίζω και το γνωρίζω από πρώτο χέρι, γιατί το ζήσαμε μαζί, στο γραφείο μας, κάθε βδομάδα… Οι ανατροπές, τα χρονοδιαγράμματα, οι συγκινήσεις αλλά και οι χαρές, κάθε φορά που είχαμε τη δημοσίευση μιας καινούργιας ιστορίας. Οι Παρασκευές, στην Workshop, θα είναι πλέον διαφορετικές και το βιβλίο που φτιάχνουμε τώρα, ως μέρος της δικής μας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ολοκληρώνει ένα όμορφο και δημιουργικό κύκλο, τον οποίο περάσαμε μαζί… Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Ζήνωνος και την Ομάδα του, στην Dr. Zenonos – The Dental Clinic, που μας εμπιστεύτηκαν τη δημιουργία του βιβλίου.».

«CUT! Πώς ήταν η μέρα σου;»

«Γεια σου. Ονομάζομαι Κώστας. Δεν έχω χρόνο… αλλά θα σου πω μόνο αυτό… Λίγο πριν από το τέλος, της πιο όμορφης διαδρομής, βρισκόμαστε η παρέα στη Workshop και φτιάχνουμε ένα βιβλίο. Δεν είναι ένα οποιοδήποτε βιβλίο. Αυτό το βιβλίο κρύβει τόσα πολλά. Συναισθήματα, σκέψεις, αντιδράσεις και αγάπη. Πολλή αγάπη…».

«Όλα καλά;»

«Σε αυτό το βιβλίο μαζέψαμε πολλές ζωές μαζί και σύντομα θα τις μοιραστούμε… Στις σελίδες του… Σε κάθε λέξη και σε κάθε γραμμή… Ανάμεσά τους, 43 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μας κοιτάζουν νοσταλγικά… Είμαστε έτοιμοι;».

«CUT!»

Η Ομάδα της Workshop δημιουργεί αφιλοκερδώς και με πολλή αγάπη, το βιβλίο «43 Χαμόγελα», τρέχοντας να προλάβει το δύσκολο χρονοδιάγραμμα.

Η Γιάννα, ο Σταύρος και ο Αβραάμ κάνουν ένα μικρό διάλειμμα και γράφουν μαζί μου…

«Γεια σου. Είμαστε η Workshop. Σήμερα, σου παρουσιάζουμε το εξώφυλλο του βιβλίου… 43 Χαμόγελα».

1 new

Dr. Zenonos – The Dental Clinic και το χαμόγελο της Workshop, με την εισφορά τους, για αυτή την εβδομάδα, εξασφάλισαν 100 προγεύματα, τα οποία θα προσφέρει στα παιδιά, το Πολυδύναμο Κέντρο “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων” της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού).

Info: Η Dr. Zenonos – The Dental Clinic, παρουσιάζει και στηρίζει την εκστρατεία «43 Χαμόγελα!» όπου θα συναντήσω και θα «φωτογραφίσω» τον «εαυτό» μου και 42 φίλους, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μου συνηθισμένα πράγματα, γεμάτα με χαμόγελα! Μετά το πέρας της «αποστολής», και την ηλεκτρονική δημοσίευση των 43 ιστοριών, θα ακολουθήσει η έκδοσή τους σε βιβλίο, από την Dr. Zenonos – The Dental Clinic, όπου όλα τα έσοδά του θα διατεθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, για τα προγεύματα των παιδιών, τα οποία ετοιμάζει και προσφέρει η ομάδα της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού. Οι φίλοι που θα «συναντήσω» συμμετέχουν, όπως κι εγώ, στην εκστρατεία αφιλοκερδώς. Οι μικρές μας ιστορίες θα δημοσιεύονται κάθε Παρασκευή.

Η παρουσίαση του βιβλίου «43 Χαμόγελα!», θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, το 2015, Παγκόσμια ημέρα Χαμόγελου…

IMG_4411 b

IMG_4460

banner

Leave a Reply

Your email address will not be published.